Saavutettavuus-avustimet

Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry

Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry perustettiin vuonna 2020, tarkoituksena vahvistaa Kymenlaakson tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.Korkeakouluyhdistyksen työllä pyritään vaikuttamaan koko maakunnan elinvoimaa kehittävästi Kymenlaakson tulevaisuuden kasvumahdollisuuksiin.

Lisäämällä yhteistyötä yliopistojen ja ammattikorkeakoulun sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten kanssa, vahvistetaan ja edistetään Kymenlaakson osaamispääomaa sekä tieteellistä tutkimustyötä ja uusien innovaatioiden syntymistä.  

Kymenlaaksossa on käynnissä useita teollisuuden investointi- ja kehittämishankkeita. Nämä sekä tulevat sijoittumis- tai investointiprojektit tarvitsevat korkeatasoista tutkimusta oman tki-toimintansa tueksi sekä uusien tuotteiden ja yritystoiminnan aikaan saamiseksi.

Kilpaillakseen yritysten ja investointien sijoittumisista, Kymenlaakso tarvitsee tki-yhteistyötä yliopistojen kanssa. Tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotyö synnyttää luontaisesti myös uutta yrittäjyyttä sekä tukee alueen jo olemassa olevan yritystoiminnan kehittymistä sekä osaavan työvoiman saatavuutta.

Korkeakouluyhdistyksen taustalla ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Kymenlaakson kauppakamari, Kymen yrittäjät, Kouvola Innovation Oy, Cursor Oy, Kymenlaakson liitto ja Kymenlaakson kesäyliopisto.

Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen koordinoinnista vastaa Kymenlaakson liitto.

Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja Sanna Gango.

Vaaka Blue

 

Jaa artikkeli

Päivitetty 29.03.2023
Kymenlaakson liiton logo

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2023-. Oikeudet muutoksiin pidetään.