Maakunnan kehityksen kärjessä

Kulttuuri

Maakunnan liitto vastaa aluekehittämisen strategisesta kokonaisuudesta ja siinä tehtävässä muun muassa vastaa kulttuuria koskevien suunnitelmien ja kehittämistoimenpiteiden yhteensovittamisesta osana maakuntaohjelman toteuttamista.

Kymenlaakso-ohjelman 2014 - 2017 toimintalinjat sisältävät toimia luovan talouden yritystoiminnan toimintaedellytysten parantamiseksi ja elinkeinojen kehittämiseksi, koulutuksen ja osaamisen kehittämiseksi työvoiman saatavuuden parantamiseksi sekä laadukkaan elinympäristön ja vireän kulttuuriympäristön kehittämiseksi.

Luoviin aloihin Suomessa luetaan muun muassa animaatiotuotanto, arkkitehtipalvelut, elokuva- ja tv-tuotanto, kuvataide ja taidegalleriat, käsityö, liikunta- ja elämyspalvelut, mainonta ja markkinointiviestintä, muotoilupalvelut, musiikki ja ohjelmapalvelut, peliala, radio- ja äänituotanto, taide- ja antiikki, tanssi ja teatteri sekä viestintäala.

Luova Eurooppa (2014-2020) - ohjelma tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä.

Lisää tietoa kulttuurista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta, luovasta taloudesta työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta ja Luovan Suomen sivuilta.

Suomen itsenäisyyden 100 vuotta juhlitaan vuonna 2017. Valtioneuvoston kanslian yhteydessä toimiva Suomi100 - hanke koordinoi juhlavuoden järjestelyjä.

Kymenlaakson Liitto koordinoi alueellisia juhlavalmisteluja. Lisätietoja antaa hallintopäällikkö Ulla Silmäri.

Repin-instituutin kuvataidekoulutusta järjestetään yhteistyössä Kotkan kaupungin, Pietarin taideakatemian, Kymenlaakson kesäyliopiston ja Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston kanssa.

Kymenlaakson maakuntahistoriateos I ja II on ostettavissa kirjakaupoista ja verkkokaupasta http://bit.ly/1hkt7es.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Tagit: kulttuuri,, luova talous,, luovat alat,, Suomi100