Saavutettavuus-avustimet

Toteutus ja seuranta

Maakuntakaavan asema kaavajärjestelmässä vaatii jatkuvaa suunnittelua seurantaprosessissa niin, että kaavaa voidaan pitää ajan tasalla ja sitä voidaan tarvittaessa kehittää.

Kymenlaakson liitto seuraa jatkuvasti maakuntakaavan suhdetta väestön, talouden, rakentamisen ja ympäristön tilan osalta ennusteisiin ja toteutuneeseen kehitykseen mm. Tilastokeskuksen, Väestörekisterikeskuksen, Suomen Ympäristökeskuksen aineistoja käyttäen. Maakuntakaavan ajantasaisuutta arvioidaan jatkuvasti yksityiskohtaisemman suunnittelun yhteydessä.

Yksittäisten hankkeiden ja maakuntakaavan tavoitteiden yhteensopivuuden vertailussa arvioijina ovat kaikki Kymenlaakson maankäytön suunnittelun osalliset. Kymenlaakson maakuntavaltuusto käsittelee kahden vuoden välein maakuntaliiton laatiman aluekehityskatsauksen, jossa kuvataan maakunnassa tapahtuneita muutoksia ja niiden suhdetta maakuntakaavaan.

Valtuustokausittain eli joka neljäs vuosi laaditaan tai tarkistetaan maakuntasuunnitelma, jonka yhteydessä arvioidaan maakuntakaavan toteutuneisuutta ja ajantasaisuutta. Arvioijina ovat maakuntavaltuusto ja maakuntasuunnitelmasta lausunnon antavat.

 

Jaa artikkeli

Päivitetty 10.12.2020

Lisätietoja

Hering Frank 
Suunnittelujohtaja
+358 50 308 7290
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maakuntakaavoitus, liikennejärjestelmä, kansainväliset yhteydet, edunvalvonta, vastuualueen johtaja

Kymenlaakson liiton logo

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2023-. Oikeudet muutoksiin pidetään.