Maakunnan kehityksen kärjessä

Vastaa ja vaikuta lasten ja nuorten luonto- ja ympäristökasvatuksen tulevaisuuteen

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa Kymenlaakson luonto- ja ympäristökasvatukseen! Kymenlaakson ympäristökasvatuksen tilannetta kartoitetaan kahdella kyselyllä, joista toinen on suunnattu lapsille ja nuorille ja toinen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville tai muutoin toimiville aikuisille.  Lisäksi aiheesta järjestetään kaikille maksuton ja avoin työpaja 14.10.2020. Kyselyjen ja työpajan tuloksia käytetään Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksen pohjana.

Ensimmäisellä kyselyllä kartoitetaan kymenlaaksolaisten lasten ja nuorten näkemyksiä luonnosta ja ympäristöstä. Nuoret voivat vastata kyselyyn itsenäisesti tai luokkana, ja nuoremmat lapset voivat vastata esim. ryhmänä yhdessä päiväkodissa tai koulussa. Kyselyyn voi vastata 20.11.2020 asti tästä.

Toisella kyselyllä kartoitetaan kaikkien lasten ja nuorten kanssa toimivien henkilöiden näkemyksiä siitä, millaista tukea ja toimintaa Kymenlaaksossa tarvitaan, jotta lasten ja nuorten ympäristökasvatus tavoittaisi yhä useamman. Lisäksi kyselyllä kartoitetaan, mikä on ympäristökasvatuksen nykytilanne maakunnassa. Vastaa kyselyyn 7.10.2020 mennessä tästä.

Tervetuloa myös kaikille avoimeen, maksuttomaan Kymenlaakson ympäristökasvatus-työpajaan 14.10.2020 klo 13:30-16:00. Työpajan tavoitteena on pohtia, millaista ympäristö-, luonto- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa Kymenlaakson lapset ja nuoret sekä aikuiset, yritykset ja muut organisaatiot tarvitsevat? Miten ympäristökasvatus, koulutus ja neuvonta tukee parhaiten sitä, että ilmasto- ja ympäristötavoitteet näkyvät käytännön toimenpiteinä? Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä.

Kyselyt ja työpajat toteuttavat Kymenlaakson liitto yhdessä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto KYY:n kanssa.

Lisätietoja:

ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, Kymenlaakson liitto, p. 044 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto KYY

    

e-max.it: your social media marketing partner