Maakunnan kehityksen kärjessä

Alueellinen digi-tukihanke Kymenlaaksossa

Kymenlaakso sai avustuksen digituen alueelliseen koordinointiin 8.11. Tavoitteena on taata digituen saatavuus Kymenlaaksossa niiden henkilöiden auttamiseksi, jotka eivät osaa tai pysty käyttämään digitaalisia palveluita.

Digituki on digitaalisen viranomaisasioinnin, palvelun ja älylaitteen käytön tukea, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään älylaitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti sekä ymmärtämään yleisiä digitaalisten palvelujen periaatteita.  

Digitukea on monenlaista. Se voi olla lähitukea (esimerkiksi asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki) , etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot).

Digituen tarvitsijoita voidaan jakaa eri ryhmiin aina itsepalvelupisteiden käyttäjistä toisen puolesta asiointiin. Vaativampaa tukea tarvitsevien kohdalla järjestöjen ja vertaistuen merkitys kasvaa.  

Alueellisen koordinoijan tehtävänä on alueen digituen tarpeen ja tarjonnan kartoittaminen, digituen verkoston kokoaminen, digituen saatavuuden ja tarjonnan kehittäminen yhdessä alueen eri toimijoiden kanssa, digituen tunnettavuuden kehittäminen ja aktiivinen viestintä alueen digituesta sitä tarvitseville.

Hanke on lokakuun 2020 loppuun. Lisätiedot: Katariina Terävä, p. 044 – 554 9874, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

e-max.it: your social media marketing partner