Maakunnan kehityksen kärjessä

Väliaikaisen toimielimen kokoonpanoneuvottelu käyty

Sote- ja maakuntauudistukseen liittyvän väliaikaisen valmistelutoimielimen nimeämistä koskeva neuvottelukokous järjestettiin keskiviikkona 21.6. maakuntatalolla. Kymenlaakson kuntien, Carean, Kympen, ELY-keskuksen, TE-toimiston ja Kymenlaakson Liiton edustajat sopivat valmistelutoimielimen kokoonpanosta seuraavasti:
Carea täydentää kokoonpanon edustajillaan ennen 7.8. pidettävää maakuntahallituksen kokousta, joka virallisesti asettaa toimielimen.

Organisaatio Jäsen Varajäsen
 Haminan kaupunki Päivi Mattila Marjo Seuri (Miehikälän ja Virolahden kunta)
 Kotkan kaupunki Jorma Haapanen      Matti Rupponen
  Raino Hassinen Minna Uusitalo
Kouvolan kaupunki Arja Kumpu Päivi Karhu
  Kari Kristeri Minna Anttila
  Katja Tommiska Sirpa Mäntynen
Kaakkois-Suomen ELY-keskus          Leena Gunnar Satu Mäkela
  Jyrki Karhula Jyrki Pitkänen
Kaakkois-Suomen TE-toimisto Juha Kouvo Jari Saarinen
Kymenlaakson Pelastuslaitos Vesa Parkko Veli-Matti Heininen
Carea I jäsen I varajäsen
  II jäsen II varajäsen
  III jäsen III varajäsen
Kymenlaakson Liitto Jaakko Mikkola Ulla Silmäri
  Jussi Lehtinen Riitta Kallstöm

Väliaikaisen valmistelutoimielimen tehtävät ym. ilmenevät alla olevasta liitetiedostosta. Toimielimen kokoonpanon tulee täyttää tasa-arvolain säädökset ja edustaa monipuolisesti valmistelussa tarvittavaa osaamista. Kymenlaaksossa jäsenten toimielimeen käyttämä työpanos on arviolta 20 %, eli päivä viikossa. Varajäsenten työpanos on 10 %, joten myös heidän asiantuntemuksensa on siis käytössä. Jäsenet säilyvät pääsääntöisesti työ/virkasuhteessa lähettävää organisaatioon, joka myös maksaa palkat.

Kymenlaakson Liitto esittää väliaikaisen valmistelutoimielimen järjestäytymiskokoukselle 16.8., että toimielimen puheenjohtajaksi nimettäisiin maakuntajohtaja, kuten lähes kaikissa muissakin maakunnissa. Varapuheenjohtajan nimeäisivät ELY-keskus sekä Kouvolan ja Kotkan kaupungit. Liiton esityksen mukaan toimielimen esittelijänä toimivat muutosjohtaja ja Sote-asioiden osalta Sote-projektijohtaja.

Muutosjohtaja Jussi Lehtinen arvioi, että väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa virallisesti toimintansa vasta lokakuussa, kun tästä säätävä laki on hyväksytty eduskunnassa. Maakuntahallituksen kokouksen jälkeen se voi kuitenkin käytännöstä vastata valmistelusta jo elokuusta alkaen. Siirtymäaikana viralliset päätökset vahvistetaan maakuntahallituksessa.

Lisätietoja muutosjohtaja Jussi Lehtinen, p. 0400 644 206

 

 

Attachments:
Download this file (VATE tehtävät.pdf)VATE tehtävät.pdf[ ]109 kB
e-max.it: your social media marketing partner