Maakunnan kehityksen kärjessä

Digitaalisen etäOHJAUKSEN koulutus 11.6.

Digi Haltuun -toimijat järjestää etäohjaukseen liittyvän koulutuksen digitaalisen tuen tarjoajille Teams:in välityksellä.
Aihepiireinä seuraavat:

 • ohjauksen taito
 • selkokielen käytön ymmärrys
 • tuen tarvitsijan lukutaito
 • oikeiden kysymysten herätteet
 • kuuntelun taito

Kouluttajana Susanna Saarvo ja digikaverit. Kesto noin 45 min, jonka jälkeen kuullaan muista Suomen digihankepiloteista: mm. Uudenmaan kuntatutor, Pohjois-Karjalan Siun soten digimentoritoiminta ja Pohjois-Pohjanmaan kunta/hyte/digitukiyhteistyö. 

Aika: 11.6.2020  klo 13-15
Ilmoittaudu: Tästä mukaan!
Ilmoittauminen sulkeutuu 8.6. klo 16 

Kymenlaaksolle rahoitusta väyläinvestointeihin

Suomen hallitus on eilen 2.6. 2020 lisätalousarviossaan esittänyt merkittävää lisärahoitusta liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalle.

Kymenlaakson alueelle kohdistui merkittävät rahoitukset Vt 15 Kotkan sisääntulo, Paimenportin eritasoliittymän rakentamiseen 15,0 milj. euron valtuus ja 0,5 milj. euron määräraha vuodelle 2020 sekä Kouvola – Kotka - Hamina rataosuudelle Digirata-pilotti: 11,0 milj. euron valtuus ja vuodelle 2020 2,0 milj. euron määräraha. Hankkeessa rakennetaan rataosuudelle ETCS-testirata (European Train Control System) sekä myöhemmin päätettävään kohteeseen ETCS-laboratorio.

Hallitus esittää lisäksi kunnille avustusta kävelyä ja pyöräilyä edistäviin infrahankkeisiin yhteensä 43 miljoonaa euroa. Vuodelle 2020 kohdistettava summa on 18 miljoonaa euroa ja vuodelle 2021 25 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson kunnat voivat hyödyntää omissa kestävää liikkumista tukevissa hankkeissaan osoitettua rahoitusta. Pyörä – ja kävelyteiden parantaminen, reittien kehittäminen sekä julkisen liikenteen vuorojen parantaminen ja ylläpito ovat askel kohti ilmastokestävää ja hyvinvointia lisäävää liikkumista.

Kymenlaakso on sitoutunut hiilineutraali maakunta -tavoitteeseen. Kestävän liikenteen ja liikkumisen ratkaisut ovat avainasemassa tavoitteen saavuttamisessa.

- Sanna Marinin hallitus vastaa koronakriisiin ilmastoelvytyksellä. Voimme samaan aikaan torjua koronakriisin taloudellisia seurauksia, pienentää korjausvelkaa ja edistää siirtymää kohti päästötöntä liikennettä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Kymenlaaksossa ollaan tyytyväisiä hallituksen liikennehankkeiden kehittämisen ja parantamisen käytöstä talouden elvytyksen työkaluna, toteaa maakuntajohtaja Jaakko Mikkola. Nyt kannustan vain alueemme kuntia seuraamaan kevyen liikenteen väyliin kohdistuvan rahoituksen seuraamista ja tekemään parannuksia koko maakunnan alueella.

Ilmoittaudu 15.6.2020 pidettävään EAKR -hakuinfoon

Etelä-Suomen hankehaku avataan kesäkuussa ja se päättyy elokuun lopussa. EAKR -haku toteutetaan yksivaiheisena.

Kymenlaaksossa haetaan toimintalinjan 2 Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen mukaisia hankkeita. Haussa painotetaan erityisesti maakunnan älykästä erikoistumista ja hiilineutraaliustavoitetta edistäviä hankkeita. Kymenlaakson liitolla on ohjelmakauden 2014-2020 myöntövaltuutta käytettävissä noin 250 000 euroa.

Ilmoittautumislinkki löytyy rakennerahastosivuilta.

Uutiskirje toukokuu 2020

Liiton uutiskirjeestä löydät lyhyesti ja nopeasti tärkeimmät uutisemme ja linkit aiheisiin.

Uutiskirjeessa tässä kuussa mm.

 • Merialuesuunnitelma nähtävillä 18.5.-17.6.2020
 • Anna ehdotuksesi Kymenlaakson kulttuuriympäristöpalkinto Nutikan saajaksi
 • Vastaa millaista ympäristöasioihin liittyvää tietoa Kymenlaaksossa kaivataan
 • Euroopan kulttuuriperintötunnus haettavissa
 • Kotiseututyön apurahat haettavissa
 • Etädigitukea tarjolla etäpalveluihin
 • Kymenlaakson kesäyliopiston uutisia

Lue UUTISKIRJE TÄSTÄ LINKISTÄ!

Toimintamme kautta toteutamme Kymenlaakson visiota 2040,
" Kymenlaakson on elinvoimainen ja ekotehokas asuin -, harrastus- ja liiketoimintaympäristö."

Tavoitteenamme on hiilineutraali maakunta.