Saavutettavuus-avustimet

  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Kymenlaakson ensimmäinen älykkään erikoistumisen foorumi järjestettiin 3.11.2021
Jaa artikkeli

Kymenlaakson ensimmäinen älykkään erikoistumisen foorumi järjestettiin 3.11.2021

Loppukeskkuva
Loppupaneeli. Kuvassa vas. Petri Tolmunen, Kymenlaakson Liitto, Jari Kolehmainen, LUT, Kati Manskinen, Kymenlaakson Jäte Oy, Ville Seppälä, MM Kotkamills Absorbex Oy, Jussi Tähtinen, Nitro Games Oyj sekä Kimmo Niemi, Railgate Finland Oy

Liitto järjesti tiistaina 3.11. Kymenlaakson älykkään erikoistumisen foorumin. Aamupäivän mittaisen foorumin teemana oli kärkiin liittyvä tutimus-. kehittämis ja innovaatiotyön vauhdittaminen. Kymenlaakson Äes kärjiksi valikoitui strategiaprosessin aikana bio- ja kiertotalous, logistiikka sekä datatalous. Kymenlaakson ÄES-työtä vetävä Petri Tolmunen pohjusti kuulijoita alkuun kärkivalintojen osalta ja saatteli päivän keskustelun alkuun. Vuonna 2020 päivitetyn  strategian jalkautus on lähtenyt hyvin käyntiin ja yhtenä tavoitteena on tehdä ÄES-foorumista vuosittainen tapahtuma. ÄES-foorumilla on tärkeä rooli Kymenlaakson toimijoiden saattamisessa yhteen edistämään innovaatioekosysteemiä Kymenlaaksossa.

Päivän keynote speaker, Jari Kolehmainen, yliopistotutkija/tutkimusjohtaja, Tampereen yliopistosta kannusti alueita rohkeaan pohdiskeluun kärkivalintojen osalta. Puheenvuorossa nousi esiin alueiden tarve ja kyvykkyys säilyttää strategian toteuttamisen ketteryys ja kokeilevuus. Hän epäili jähmettääkö aluekehityksen suunnittelusykli ja vahva rakennerahastokytkentä aluekehityspolitiikkaa.

Pertti Kauranen, professori, LUT, esitteli Kymenlaakson energiavarastoinnin professuurin käynnistymisen myötä syntyneitä verkostoja, opetustoimintaa sekä tki- toimintaa alueen yritysten kanssa. Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon. Kymenlaaksossa on useita toimialoja ja yrityksiä, joiden kanssa tehtävä yhteistyö tuo lisäarvoa. Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen puitteissa on suunnitteilla muidenkin professuurien perustamista. Korkeakouluyhdistyksen toiminnan tavoitteita oli esittelemässä toiminnanjohtaja Sanna Kango. "Tärkein tehtävä on tukea Kymenlaakson älykkään erikoistumisen kärkialojen vahvistumista", painotti Kango puheenvuorossaan.

Keskeinen kiertotaloustoimija alueella on Kymenlaakson Jäte Oy. Alkuvuodesta yhtiössä aloittanut toimitusjohtaja Kati Manskinen on asian ytimessä. Manskinen siirtyy toimitusjohtajaksi LAB-ammattikorkeakoulusta, jossa hänen vastuullaan on ollut kiertotalouden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaminen. Hän tarjoaa Kymenlaakson Jätteen aluetta Kouvolan Keltakankaalla yrityksille TKI- ja toiminta-alustaksi. Loppukeskustelussa Manskinen peräänkuulutti laajaa yhteistyötä alueen eritoimijoiden kanssa, mukaan lukien kolmannen sektorin sekä aluetason poliittisen päätöksenteon.

Kymenlaakson älykkään erikoistumisen ytimessä toimiva, edelläkävijänä maailmassa toimivan MM Kotkamillsin toimintaa ja huipputuoteita esitteli foorumin osallistujille Ville Seppälä, Senior Vice President, MM Kotkamills Absorbex Oy:stä.
Mielenkiintoiset puheenvuorot äes kärkien ytimestä kuultiin lisäksi Nitro Games Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Tähtiseltä sekä Railgate Finland Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Niemeltä.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista

Kymenlaakson liiton logo

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2023-. Oikeudet muutoksiin pidetään.