Saavutettavuus-avustimet

Jaa artikkeli

Liitolle myönnetty lisärahoitusta

AKKE- ja EAKR- rahoitusta alueen kehittämiseen

Kymenlaakson liitolle on myönnetty 504 000 € alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitusta alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) edistämiseksi. Rahoitus on tarkoitettu tukemaan alueellista TKI-toimintaa ja täydentämään ELY-keskusten kautta jaettavaa alueellista TKI-rahoitusta. 

Liitolle on myös osoitettu Itäisen Suomen valtiosihteerityöryhmän painotusten mukaisiin tarpeisiin 1,5 milj. euroa EAKR-rahoitusta, joka tulisi ensisijaisesti käyttää Kaakkois-Suomen turvallisuusosaamisen vahvistamiseen ja huoltovarmuuden lisäämiseen sekä ilmaliikenneverkoston uudistamiseen usean maakunnan yhteistyönä. Alkuvuodesta 2023 on jo ollut haussa ensimmäiset rahoitukset valtiosihteerityöryhmän painotusten mukaiset teemat. Tuosta hausta rahoitettiin hankkeita, jotka edistävät Itä-Kaakko vetylaakson ja Kaakkois-Suomen matkailuyhteistyön kehittämistä, noin 1,3 milj. euroa. 

Nyt myönnetyt AKKE- ja EAKR- rahoitukset avataan haettaviksi myöhemmin. Hakujen avautumisesta tiedotetaan erikseen, mm. Kymenlaakson liiton rahoitus-sivustolla.


| Kirsi Tallinen | Rahoitus

Kymenlaakson liiton logo

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2023-. Oikeudet muutoksiin pidetään.