Maakunnan kehityksen kärjessä

Kymenlaakson kuntapäivässä mukavasti osanottajia

Kuutisenkymmentä osanottajaa oli Kouvola-talolla kuuntelemassa ja keskustelemassa kunnan uudistumisesta Kuntaliiton ja Kymenlaakson Liiton järjestämässä kuntapäivässä. Kunnat ovat uudistumassa 1.1.2019 käynnistyvän maakuntauudistuksen myötä.

Kunnan elinvoiman edistäminen, elinympäristön kehittäminen, osaamisen ja kulttuurin edistäminen sekä paikallisen identiteetin ja demokratian edistäminen ovat jatkossa kunnan tärkeimmät tehtävät.

Maakunnan ja kunnan tehtävissä on tunnistettu toistasataa yhdyspintaa, totesi Kuntaliiton varatoimistusjohtaja Hanna Tainio Kouvolassa.

Hallituksen puheenjohtaja, HT Eero Laesterä Perlacon Oy:stä totesi omassa puheenvuorossaan, että nykyisten talouslaskelmien mukaan sote- ja maakuntauudistus ei vaikuta heikentävästi Kymenlaakson kuntien talouteen. Maakunnan taloudessa tulee olemaan sopeutustarvetta sekä VM:n että Perlaconin laskelmien mukaan. Laskelmat ovat toistaiseksi keskeneräiset.

Muutosjohtaja Jussi Lehtinen esitteli maakuntavision vuodelle 2023. Visiossa korostuu vahvasti palvelujen asiakaslähtöisyys.

Varatoimitusjohtaja Hanna Tainion, kehityspäällikkö Johanna Viidan ja muutosjohtaja Jussi Lehtisen diaesitykset.

 

e-max.it: your social media marketing partner