Maakunnan kehityksen kärjessä

Työpajojen ja tapahtumien aineistot

Kymenlaakson biotalouskysely, vastaa 9.6.2017 mennessä

Kymenlaakson biotalouden ja muun maankäytön yhteensovittamisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin liittyvät kyselyt on avattu. Sidosryhmille suunnatun kyselyn tuloksia hyödynnetään Kymenlaakson maakuntakaavan biotalouteen liittyvässä taustaselvityksessä. Biotalouskysely koostuu kahdesta erillisestä kyselystä, joihin voi vastata osittain tai kokonaan oman asiantuntijuuden ja mielenkiinnon mukaan:
-    karttapohjaisessa kyselyssä voit kommentoida biotalouteen liittyviä karttamerkintöjä tai piirtää kartalle omia, biotalouteen liittyviä alueita. Karttapohjaisen kyselyn merkinnät ja kommentit näkyvät kaikille keskustelun herättämiseksi.
-    tekstimuotoisessa kyselyssä voit kommentoida biotalouden eri osa-alojen ja muun maankäytön yhteensovittamisen mahdollisuuksia ja haasteita Kymenlaaksossa. Tekstimuotoiseen kyselyyn annetut vastaukset eivät näy muille.
Molemmat kyselyt ovat avoinna 22.5.-9.6.2017.

Kiitos vastauksistasi!

Lisätietoja:

-    ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, p. 044 747 8515, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KYMENLAAKSON YHDYSKUNTA- JA TAAJAMARAKENTEEN VAIHTOEHDOT EVALUATE-TYÖPAJA 6.3.2017

Kymenlaakson kokonaismaakuntakaavan valmisteluun liittyvä yhdyskunta- ja taajamarakenteen vaihtoehtoja tarkasteleva työpaja järjestettiin 6.3.2017 klo 11:30-15:30 Kuusankoskella ravintola Koskelassa. Ensimmäisessä työpajassa käsiteltiin erilaisia tulevaisuuden skenaarioita ja sitä, miten niihin voidaan vastata maakunnan suunnittelussa. EVALUATE-työpajassa viimeisteltiin skenaariot, tarkennettiin vaikutusarviointeja ja käsiteltiin käytännön toteuttamista eri kaavatasojen kesken.

Kymenlaakson ekosysteemipalvelut -työpaja 7.3.2017

Kymenlaakson kokonaismaakuntakaavan valmisteluun liittyvään ekosysteemipalvelut -työpajaan osallistui noin 40 henkilöä. Työpaja järjestettiin Kotkan Höyrypanimolla 7.3.2017 klo 12-16. Sidosryhmätyöpajassa työstetttiin luonnosta ekosysteemipalvelurakenteen tavoitetilasta. Työskentelyn tavoite on sidosryhmien osallistaminen ja siten keskeisten sidosryhmien arviointi ja yhteinen keskustelu toivottavasta ekosysteemipalvelurakenteen tavoitetilasta.

Työpajan tuloksia hyödynnetään Kymenlaakson sini-viherrakenne ja ekosysteemipalvelut -selvityksessä ja kokonaismaakuntakaavan valmistelussa.

KYMENLAAKSON YHDYSKUNTA- JA TAAJAMARAKENTEEN VAIHTOEHDOT future-TYÖPAJA 30.1.2017

Kymenlaakson kokonaismaakuntakaavan valmisteluun liittyyvään yhdyskunta- ja taajamarakenteen vaihtoehdot FUTURE-työpajaan osallistui noin 30 henkilöä. Työpajassa työstettiin tulevaisuusskenaarioita ja niiden mahdollisia vaikutuksia Kymenlaakson yhdyskuntarakenteen kehittämiseen.

Kymenlaakson Sini-viherrakennetyöpaja 25.1.2017

Kymenlaakson kokonaismaakuntakaavan valmisteluun liittyvään sini-viherrakenne -työpajaan osallistui lähes 50 henkilöä. Työpajassa työstettiin luonnosta Kymenlaakson sini-viherrakenteen tavoitetilasta.Työskentelyn tavoitteita olivat keskeisten sidosryhmien arviointi ja yhteinen keskustelu toivottavasta sini-viherrakenteen tavoitetilasta.

Kymenlaakson ampumarataverkosto-työpaja 8.11.2016
Maakuntakaavan tavoitetyöpaja 12.9.2016
e-max.it: your social media marketing partner