Maakunnan kehityksen kärjessä

AIKO-rahoitusta haettavissa

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt vuoden 2018 Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen -määrärahat maakuntiin.
Kymenlaaksossa AIKO-rahoitusta myönnetään älykkäisiin, nopeisiin ja joustaviin kokeiluihin, jotka liittyvät Kymenlaakson maakuntaohjelmaan, ennakoidun rakennemuutoksen (ERM) varautumissuunnitelmaan ja älykkään erikoistumisen strategiaan. Erityisesti tuetaan ICT alan uusia avauksia (digitaaliset palvelut ja sovellukset).

Hakemusten jättöaika päättyy 29.3.2018.

Tuen enimmäismäärä on 70 % kokonaiskustannuksista ja rahoitettavien hankkeiden on päätyttävä viimeistään 30.4.2019.

AIKO-hankkeissa toteutetut ja suunnitellut kokeilut viedään "Kokeilun paikka" -internetsivustolle. Kokeilun paikka yhdistää ideoijat, kokeilijat, sparraajat, rahoittajat ja käyttäjät. Sivuston tarkoitus on tukea ideoiden siirtymistä ideoista konkreettisiksi kokeiluiksi. Lisätietoja myös Valtionneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -sivustolla.

Lue lisää AIKO-rahoituksesta täältä.

Kuva: pixabay

Kymenlaakso kuvina -näyttely Merikeskus Vellamossa 14.2.-6.5.2018

Kymenlaakso kuvina -verkkopalvelun kuvat esillä

Näyttely Merikeskus Vellamossa 14.2.–6.5.2018

Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Kymenlaakson Liitto ja Kymenlaakson museo haastoivat yleisön kertomaan sanoin ja kuvin, mikä maakunnassa on parasta. Kymenlaakso kuvina -verkkopalveluun kertyikin vuoden 2017 aikana 100 kuvaa. Kuvat tallennetaan osaksi Kymenlaakson museon kokoelmia.

Palveluun ladatuista kuvista koostettu näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 14.2.–6.5.2018. Kuvien perusteella kymenlaaksolaiset arvostavat maakuntansa kulttuuriympäristön monimuotoisuutta. Kuvauskohteitakin löytyi koko Kymenlaakson alueelta: pohjoisin kuva on Repoveden kansallispuistosta, etelässä rajana on meri, idässä valtakunnan raja. Lempipaikoiksi osoittautuivat mereen ja jokeen sekä vapaa-ajanviettoon liittyvät kohteet. 

Näyttelyssä on kuvia seuraavilta henkilöiltä ja tahoilta: Pirjo Hakala, Jyrki Kasvi, Antti Koro, Kai Kottila, Anu Laasonen, Pekka Laisi, Hanna Lommi, Juha Luoma, Lasse Makkonen, Jaakko Mikkola, Sinikka Nykänen, Heidi Nyyssönen, Jani Paananen, Margarita Parusheva, Seppo Putkonen, Elina Ronkanen, Sirius Sport Resort Oy, Toini Tanskanen ja Maritta Vuorinen. Mukana on kuvia myös henkilöiltä, jotka eivät halua nimeään julkaistavan.    

Lisätietoja:
Kymenlaakson museo, amanuenssi Mirkka Kallio,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 530 7858

Ulkoministeriön yleisötilaisuudet Kymenlaaksossa

Ulkoministeriö järjestää avoimia tilaisuuksia 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kymenlaaksossa keskustelu keskittyy maakunnalle tärkeisiin lähialueisiin, Venäjään ja Itämeren alueeseen.

Tilaisuudet järjestetään

Kouvolassa,
Keskiviikkona 31.1. klo 17.00 Kino Kouvo,  Keskikatu 10

Kotkassa
Torstaina 1.2. klo 17.00  Ravintola Vausti, 
      kabinetti, Keskuskatu 33

Tilaisuuksien asiantuntijoina ovat suurlähettiläät Erja Tikka ja Petri Salo, lähetystöneuvos Johanna Lukkarila, ulkoasiainsihteeri Maria Forslund ja lähetystöneuvos Tito Gronow.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Suomen ulkopolitiikasta ja ulkoministeriön kansalais-palveluista.

MAAKUNTALAULUT KARAOKEVERSIONA

Suomen Kotiseutuliitto on julkaissut kaikki maakuntalaulut karaokeversioina joululahjaksi satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja kaikille suomalaisille. Videot on tehty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa ja ne löytyvät Youtube:sta.

Maakuntalaulut ovat tunnetuimpia maakuntien tunnuksia, joilla pidetään yllä maakuntien perinteitä ja identiteettiä. Monien juhlien kohokohtana on maakuntalaulu yhteislauluna.
– Viime vuosina kiinnostus maakuntalauluihin on virinnyt uudella tavalla ja niistä on tehty myös uusia versioita. Niinpä karaoketallenteet on tarkoitettu tukemaan monimuotoista, omaehtoista ja helppoa maakuntalaulujen käyttöä ja vastaamaan kasvavaan kiinnostukseen, Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kertoo.

Valtaosan videoista toteutti musiikkikasvatusta Jyväskylän yliopistolla opiskeleva Aleksi Bondfolk, jolle maakuntalaulukaraokeprojekti oli hauska kokemus.
– Nautin paljon musiikin tekemisestä, ja se olikin hauskin osuus. Videoiden tekemisen opettelin melkein alusta projektin aikana.

Bondfolkin lisäksi muutaman karaokevideon teki niin ikään Jyväskylän yliopistolla opiskeleva Artturi Mäkelä. Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen lehtori Erja Kosonen kiittelee opiskelijoidensa aikaansaannosta.

– Kotiseutuliitosta ja maakuntien liitoista tulleiden kuvien kanssa lopputulos on kerrassaan upea. Aleksin vankka kuorolaulutausta takaa hengittävyyden ja hyvän laulettavuuden. Taitavat Aleksi ja Artturi tekivät hienoa työtä!
KYMENLAAKSON LAULU:n karaokeversio